Dow Jones terör korkusuyla düştü

Dow Jones terör korkusuyla düştü

New York borsasında güne yükselişle başlayan endeksler, Kanada Parlamentosu'nda yaşanan silahlı saldırının etkisiyle günü düşüşle tamamladı.

A+A-

New York borsasında güne yükselişle başlayan endeksler, Kanada Parlamentosu'nda yaşanan silahlı saldırının etkisiyle günü düşüşle tamamladı.

Dow Jones Endeksi 150,53 puan (yüzde 0,91) değer kaybederek 16.464,28 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi de 14,10 puan (yüzde 0,73) azalışla 1.927,18 puana indi. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 36,63 puan (yüzde 0,83) gerileyerek 4.382,85 puan oldu.

ABD'de bugün açıklanan Eylül ayı tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) beklentilerin üzerine çıkmasıyla güne yükselişle başlayan endeksler, Kanada'nın Ottawa şehrinden gelen silahlı saldırı haberinin ardından değer kaybetti. Ottawa’da bir askerin ölümüyle sonuçlanan saldırı üzerine ülkedeki tüm askeri kışlalar, parlamento binaları, gümrük kapıları ve havaalanlarında alarm durumuna geçildi. Olayın ardından Kanada ile ABD arasındaki sınır kapılarında da özel güvenlik önlemleri alındı.

Boston merkezli LPL Financial'ın Baş Yatırım Uzmanı John Canally endekslerin silahlı saldırı ardından değer kaybetmesine ilişkin olarak, "Eğer piyasalar bunu (silahlı saldırıyı) geniş kapsamlı bir terör saldırısı olarak algılarsa, endeksler üzerindeki baskı artacaktır. Eğer olayın terör bağlantısı yoksa, piyasalar yola kaldığı yerden devam eder ve ekonomiye odaklanır" değerlendirmesini yaptı.

Analistler, yatırımcıların yarın haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve Chicago Fed ulusal aktivite endeksini takip edeceğini belirtiyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.