Draghi:  Enflasyon hedefine ulaşmak için sabırlı olunmalı

Draghi: Enflasyon hedefine ulaşmak için sabırlı olunmalı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi , ECB'nin aşırı gevşek para politikasının sonuç veridiğini söyledi

A+A-

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi bankanın izlediği aşırı gevşek para politikasının sonuç verdiğini, euro bölgesinde ekonomik toparlanmanın sürdüğünü, ancak yüzde 2 olan enflasyon hedefine ulaşmak için daha vakit gerektiğini söyledi.

Fed'in her yıl Jackson Hole, Wyoming'de düzenlediği konferansta Cuma günü konuşan Draghi, üretimdeki artış ve istihdam piyasasının güç kazanmasıyla birlikte enflasyon hedefinin yakalanacağına inandığını belirtirken, sabırlı olunması gerektiğine dikkat çekti.

ECB'nin geçen yıllarda aldığı ekonomiyi destekleyici önlemler euro bölgesinde büyümeyi yüzde 2'nin üzerine taşıyarak 2011'den bu yana en yüksek seviyeye çıkarsa da enflasyonun 2019 yılına kadar hedefin altında kalacağı tahmin ediliyor.

Draghi konuşmasında, "Bir tarafta çıktı açığının kapanmasıyla birlikte enflasyonun orta vadede hedefe yaklaşacağına inanıyoruz. Diğer tarafta da istihdam piyasası kaynaklı faktörlerin ve düşük verimliliğin kısa sürede ortadan kalkmayacağını bilerek çok sabırlı olmamız gerekiyor" dedi.

ECB'nin bu ikilemden çıkmak için ise zamanı azalıyor. Merkez bnakasının Aralık ayında sona erecek olan 2.3 trilyon euro tutarındaki tahvil alım programının durdurulması ya da devam etmesi yönünde sonbahar aylarında karar alınması gerekiyor.

Draghi, "Enflasyonun orta vadeli hedeflere kendi kendine yaklaşabildiğini şu ana kadar göremedik. Bu nedenle önemli oranda gevşek para politikasının devam etmesi gerekmektedir" dedi.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.