Draghi: Enflasyonu yüzde 2'ye çıkaracağız

Draghi: Enflasyonu yüzde 2'ye çıkaracağız

Draghi, "Enflasyonun mümkün olduğunca hızlı yükseltmek için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız"

A+A-

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Aralık ayında yapılacak Yönetim Konseyi toplantısında yapacakları değerlendirmede ECB politikasının cari yörüngesinin enflasyon hedefinin yakalanması için yeterli olmadığına karar vermeleri halinde, enflasyonun mümkün olduğunca yükselmesi için ne yapmaları gerekiyorsa yapacaklarını
söyledi.

Avrupa Bankacılık Kongresi'nde konuşan Mario Draghi şöyle dedi:
"ECB'nin para politikası tedbirleri net bir şekilde çalışıyorlar ve muhtemelen ekonomide toparlanmayı ateşleyen hakim güçler. Uyguladığımız tedbirler euroyu 1 yıl önce deflasyonist baskıları kontrol altına alan ve tersine çeviren enstrümanlar. Ancak. büyüme ivmesi henüz zayıf  olmaya devam ediyor ve enflasyon yüzde 2 hedefimizin altında kalmayı sürdürüyor.Euro Bölgesi'nde finansal olmayan şirketler için bileşik kredi faiz oranları Haziran 2014 ile bugün arasında 70 baz puandan fazla düştü ve sorunlu ekonomilerde bu düşüş 110-120 baz puan arazında oldu. Ayrıca küçük işletmelerin dış finans kaynaklarına ulaşımlarında iyileşmeler rapor ediliyor. 3 riski ön plana çıkarmak istiyorum: global büyüme bu yıl 2009'dan bu yana en zayıf seviyede olacak bu 1998'den bu yana en zayıf Euro Bölgesi toparlanması anlamına gelecek ve toparlanma tarihi perspektiften bakıldığında çok müzmin olmaya devam ediyor. Euro Bölgesi'nde ekonomik onarımın tamamlandığını kendimize güvenerek söyleyemiyoruz. Aralık ayı Yönetim Konseyi toplantısında enflasyonun yüzde 2 hedefine dönmesini güçlü ve ısrarcı şekilde yavaşlatan faktörleri değerlendireceğiz. Eğer orta vadeli fiyat istikrarı hedefimiz için risk dengesinin aşağı yönlü olduğu sonucuna varırsak, yetkimiz dahilinde kullanılabilir olan tüm enstrümanları kullanarak harekete geçeceğiz. Eğer varlık alım programımızın güçlü ve esnek bir enstrüman olduğunu düşünüyoruz, daha genişlemeci bir duruşu başarmak için varlık alım programının büyüklüğü, bileşimi ve süresi ayarlanabilir. Eğer politikamızın cari yörüngesinin hedefi başarmak için yeterli olmadığına karar verirse, enflasyonu mümkün olduğunca hızlı artırmak için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Fiyat istikrarı görevimizin bizden yapmamızı istediği bu" 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.