Draghi: Geç kalmak daha riskli

Draghi: Geç kalmak daha riskli

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, "Eğer daha genişlemeci para politikası uygulamaya ihtiyaç duyarsak, yan etki riski önümüzde engel olamaz" dedi

A+A-

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, Banka'nın daha genişlemeci para politikası uygulaması ihtiyacı ortaya çıkması halinde, yan etki oluşması riskinin kendilerini engelleyemeyeceğini söyledi. 

 

Draghi, ultra düşük enflasyon ile mücadele konusunda çok geç harekete geçmenin ortaya çıkaracağı risklerin, erken adım atmaktan çok daha büyük olduğunu belirtirken, bekle ve gör duruşunun güvende kalıcı kayba yol açabileceği uyarısında bulundu.

Bundesbank tarafından Frankfurt'ta düzenlenen konferansta konuşan Draghi, "Bekle ve gör yaklaşımı uygulamak ve enflasyon hedefine ulaşılması sürecini uzatmak beraberinde riskler getirir, enflasyon bekleyişlerini çıpalanamaması ısrarcı şekilde zayıf enflasyona yol açar. Eğer bu olur ise, tersine çevirmek için çok daha fazla genişlemeci para politikasına ihtiyaç duyarız" diye konuştu.

ECB'nin teslim olması ve enflasyonun daha uzun sürede hedefe döneceğini kabullanması halinde, bankanın sadece dezenflasyonu ebedileştirmiş olacağını savunan Draghi, "Çok geç harekete geçmenin riski, çok erken harekete geçmenin ortaya çıkaracağı riski aşar.

Eğer daha genişlemeci para politikası uygulamaya ihtiyaç duyarsak, yan etki riski önümüzde engel olamaz" dedi.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.