DS Smith, Kaplamin'den çıktı

DS Smith, Kaplamin'den çıktı

Çukurova Grubu ile DS Smith Plc, ortaklıkları bulunduğu Kaplamin Ambalaj da dahil bazı şirketlerde karşılıklı hisse devri için anlaştı.

A+A-

Çukurova Grubu ile DS Smith Plc, ortaklıkları bulunduğu Kaplamin Ambalaj da dahil bazı şirketlerde karşılıklı hisse devri için anlaştı.

Çukurova'nın iştirakleri arasında bulunan Selkasan Kağıt'tan yapılan açıklamaya göre, Selkasan ile diğer grup şirketleri Kaplamin, Atkasan, Ova Oluklu Mukavva ve Yalova Ambalaj'ın ortakları konumundaki Çukurova Grubu ile DS Smith arasında Aralık 2014'ten beri hisse satış görüşmeleri sürüyordu.

Açıklamaya göre görüşmeler, Selkasan'ın iştirakleri olan ve Yunanistan'da faaliyet gösteren Cretan ve Cartonpack hisselerinin DS Smith'e; Selkasan, Kaplamin, Atkasan, Ova Oluklu Mukavva ve Yalova Ambalaj'da ise DS Smith'in sahip olduğu hisselerin Çukurova Grubu'na satışı ve devri şeklinde mutabakatla tamamlandı.

Açıklamada, konuya dair temel sözleşmeler ile ilgili diğer dokümanların taraflar arasında imzalandığı; ilgili otoritelerden alınacak izinler ve hisse devri için gerekli koşulların yerine getirilmesinin ardından işlemlerin tamamlanacağı belirtildi.

Selkasan'ın açıklamasında, hisselerin satış bedeline ilişkin bir bilgi yer almadı. Ancak Yunanistan'daki iştiraklerden elde edilecek hisse satış bedelinin Selkasan ile tamamlayıcı faaliyet gösteren diğer grup şirketlerinin işletme sermayesi ve yatırım ihtiyaçlarında kullanılacağı belirtildi.

Diğer yandan Kaplamin Ambalaj'dan dün akşam KAP'a yapılan açıklamada, DS Smith Plc'nin şirketteki paylarının Çukurova Investment N.V'ye satılmasıyla beraber Kaplamin Ambalaj'ın kontrolünde herhangi bir değişiklik gerçekleşmeyeceği, bu nedenle de çağrı yükümlülüğü doğmadığı belirtildi.

Kaplamin hisseleri ilk seansta tavan fiyatı görmüştü

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.