DSÖ: Son 24 saatte 230 bin yeni vaka görüldü!

DSÖ: Son 24 saatte 230 bin yeni vaka görüldü!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) koronavirüs vaka sayısında dünya  genelinde günlük rekor artış kaydedildiğini açıkladı. Son 24 saatte 230 bin 370 yeni vaka tespit edildi.

A+A-

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) koronavirüs vaka sayısında dünya  genelinde günlük rekor artış kaydedildiğini açıkladı. Son 24 saatte 230 bin 370 yeni vaka tespit edildi.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Koronavirüs vaka sayılarındaki  hızlı artış dünya genelinde devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)‘nden Pazar günü yapılan açıklamada, son 24 saatte 230 bin 370 yeni vaka kaydedildiği bildirildi. Bu rakam,  vaka sayısında yeni bir rekor anlamına geliyor.

Örgüte göre virüsten yaşamını kaybedenlerin sayısı ise günlük 5  bin civarında seyrediyor.

Reuters'ın hesaplamalarına göre vaka sayıları dünya genelinde 13  milyona yaklaşırken virüsten dolayı son yedi ayda hayatını  kaybedenlerin sayısı da 565 bin kişi oldu.

DSÖ, Pazar günü yaptığı açıklamada vaka sayılarının özellikle ABD, Brezilya, Hindistan ve Güney Afrika'da artış gösterdiğini belirtti.

Brezilya'da 45 bin, Hindistan‘da ise 28 bin vaka tespit edildi. Rusya, Portekiz, İngiltere ve Romanya'da da birçok yeni vaka tespit edildi.

ABD’nin güney eyaleti Florida da son 24 saatte 15 bin yeni vakayla  günlük vaka sayısı rekorunu kırdı.

Son verilere göre Florida bir ülke  olsaydı ABD, Brezilya ve Hindistan’ın ardından dünyada vaka sayısı en  fazla olan dördüncü ülke olacaktı.

Florida’nın günlük vaka artışı Avrupa ülkelerinin salgında zirveyi  yaşadıkları dönemdeki vaka sayılarını bile geçmiş durumda.

Florida ABD’de bir dönem salgının merkezlerinden olan ancak son haftalarda  vaka sayısının iyice azaldığı New York’un 12 bin 842 olan günlük vaka  artışı rekorunu da geçmiş durumda.

Öte yandan Florida, Michigan ve Missouri eyaletlerinde maske takma  uygulamasının kişisel özgürlüklerini ihlal ettiğini düşünenler  protesto gösterilerine hazırlanıyor

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.