Dudley faiz arttırmama sinyali verdi

Dudley faiz arttırmama sinyali verdi

New York Fed Başkanı William Dudley, ABD'nin ekonomik görünümü için aşağı yönlü riskler gördüğünü söyledi

A+A-

New York Fed Başkanı William Dudley, ABD'nin ekonomik görünümü için aşağı yönlü riskler gördüğünü belirterek, Fed'in bu ay yapacağı FMOC toplantısında faiz artırımına destek vermek konusunda çok iştahlı olmadığı sinyalini verdi.

 

Çin'in Hangzhou kentinde düzenlenen bir konferanta konuşan Dudley, "Şu anda, benim büyüme ve enflasyon beklentilerim için risklernin dengesi hafif şekilde aşağı yönlü eğilmeye başlamış olabileceğini değerlendiriyorum" diye konuştu.

Global ekonomik ve finansal piyasaları, ABD ekonomisine yönelik beklentileri ve risk dengeleri açısından dikkatle değerlendirmekte olduğunu ifade eden Dudley, ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 2 büyümesini beklediğini ifade etti. Bu büyümenin işsizlik oranını daya aşağı itmek ve enflasyonu yüzde 2 hedefine doğru itmek için yeterli olduğunu belirten Dudley, ancak yüzde 2 enflasyon hedefine orta vadede ulaşılacağından şu anda geçmişe göre daha az emin olduğunu
da vurguladı.

Fed'in gelecek faiz değişikliğinin yönü konusunda görüşünü açıklamayan Dudley, "Para politikasını normalleştirme için uygun hız kademeli, yavaş hareket etmek. Gelişmekte olan piyasalardaki yavaşlama Fed'in faiz artırımlarında kademeli hareket etmesini gerektiren faktörlerden biri" diye konuştu.

Dudley, global finansal piyasalarda türbülansın karmaşık ekonomik sinyalleri, risklerin arttığını yansıttığını belirtirken, finansal piyasalarda sıkılaşmanın devam etmesi halinde bunun ABD ekonomisi için beklentilerini daha ciddi şekilde aşağı düşürmesine yol açabileceğini de vurguladı.

FOMC, 15-16 Mart tarihlerinde toplanacak.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.