Dumankaya'nın patronu tutuklandı

Dumankaya'nın patronu tutuklandı

Paralel devlet soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen Dumankaya İnşaat'ın Onursal Başkanı Halit Dumankaya ile birlikte 7 kişi tutuklandı.

A+A-

Paralel devlet soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen Dumankaya İnşaat'ın Onursal Başkanı Halit Dumankaya ile birlikte 7 kişi tutuklandı. 37 kişi serbest bırakıldı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) "himmet" adı altında finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 44 kişiden, aralarında Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Halit Dumankaya'nın da bulunduğu 7 şüphelinin tutuklanmasına karar verildi.

Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi hakimliğe sevk edilen şüphelilerin sorgusu tamamlandı.

Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği, tutuklanmaları talebiyle sevk edilen 44 şüpheliden, 37'sini adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bıraktı.

Hakimlik, şüpheliler Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Halit Dumankaya, Ayhan Büyükkaya, Göksel Işık ve Adem Savaş'ın "Suçtan kaynaklı mal varlığını aklama" ve "Terör örgütüne finansman sağlama" suçlarını işlediğini gösterir banka hesap hareketleri, ilgili hesaplara giren çekler üzerine yazılı kurban, burs, zekat gibi ibarelerin bulunması, bir kısım çeklerin iş yapılan kişilere karşılık yapılan ödemelerden, bir kısmının bu şahısların beyanları doğrultusunda rızaları olmaksızın bağış veya yardım adı altında ciro ettirilip alıkonulması ve bu çeklerin FETÖ/PDY terör örgütüne finansman sağlamak amacıyla açılmış olan hesaplara yine bu şüphelilerden bir kısmının ciro edilerek girilmesi gibi kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmalarına karar verdi.

Diğer şüpheliler Mehmet Kızılkaya, Şerif Karaman ve Nihat Kayalıdağ'ın da "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlarını işlediğini gösterir banka hesap hareketleri bulunması, adı geçen terör örgütünün yönetici kadrosunda bulunan özellikle "Maltepe imamı" olarak adlandırılan Murat Koca ile telefon görüşmelerinin bulunması gibi somut kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmalarına hükmedildi.

SÜREÇ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Bank Asya çalışanları, FETÖ/PDY yöneticileri, iş adamları ve bazı vatandaşların da bulunduğu 140 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.Karar kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul merkezli 9 ilde yürütülen operasyonda, 107 kişi gözaltına alındı.

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde işlemleri devam eden 107 şüpheliden küçük çocukları bulunan 4 kadın, biri kanser hastası 5 şüpheli önceki gün savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.Gözaltında bulunan 102 şüpheliden, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan 55 kişiden 11'i dün savcılıkça serbest bırakılırken, Bank Asya çalışanı olduğu öğrenilen 44 kişi Anadolu Adalet Sarayına sevk edildi.Soruşturmayı yürüten savcılık, 44 kişiden 9'unu tutuklama, 17'sini de adli kontrol talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti, diğer 18 kişiyi ise serbest bıraktı.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.