Dünya Bankası Çin'in büyüme tahminini revize etti

Dünya Bankası Çin'in büyüme tahminini revize etti

 Dünya Bankası Çin için 2017 büyüme tahminini yükseltti

A+A-

Dünya Bankası, Çin için 2017 yılı GSYH büyüme tahminini güçlü kişisel tüketim ve dış ticaret verilerinin etkisiyle Ekim ayında açıkladığı yüzde 6,7'den 6,8'e yükseltti. 

Ancak Banka, 2018 ve 2019 için GSYH büyüme tahminlerini, hükümetin kredileri azaltma ve kaldıraç kontrolü tedbirleri, daha az genişlemeci para politikası izlemesi nedeniyle yüzde 6,4 ve 6,3 olarak korudu. 

Dünya Bankası yayınladığı "Çin Ekonomik Güncelleme" raporunda, "Son dönemdeki yavaşlamaya rağmen krediler GSYH'dan kayda değer şekilde daha hızlı büyümeye devam ediyor. Toplam banka kredilerinin GSYH'ya oranı Kasım 2017'de 2007 sonundaki yüzde 103'ten, yüzde 150 seviyesine yükseldi. Ancak, bu yıl şu ana kadar yaşanan güçlü büyüme politika yapıcılara kaldıraç azaltımını hızlandırma fırsatı verdi. Bu büyük olasılıkla kısa vadede daha yavaş GSYH büyümesine yol açacak, ancak Çin'in uzun vadeli ekonomik görünümünü iyileştirecek" ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.