Dünya futbolunun 2 ismine kırmızı kart

Dünya futbolunun 2 ismine kırmızı kart

FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini'ye 8’er yıl futboldan men cezası verildi.

A+A-

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter ve Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini'ye 8’er yıl futboldan men cezası verildi.

FIFA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, FIFA Etik Kurulu, Platini ve Blatter'in ulusal ve uluslararası düzeyde futbolla bağlantılı organizasyonlarda 8’zer yıl boyunca yer almasına yasak getirdi.

Açıklamada, soruşturmanın ve verilen men cezalarının nedeni olarak Blatter tarafından Şubat 2011'de Platini'ye yapılan 2 milyon İsviçre frangı ödemenin hiçbir yazılı yasal dayanağının bulunmaması gösterildi.

Blatter ayrıca 50 bin İsviçre frangı (yaklaşık 50 bin dolar), Platini de 80 bin İsviçre frangı (80 bin dolar) para cezasına çarptırıldı.

Platini, 26 Şubat 2016'da İsviçre'nin Zürih kentinde yapılacak FIFA başkanlık seçiminde başkan adayı olamayacak. Blatter ise seçim öncesinde FIFA başkanlığı pozisyonunda olamayacak. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.