Dünyanın en dakik havayolu Aeroflot oldu  THY listeye giremedi

Dünyanın en dakik havayolu Aeroflot oldu  THY listeye giremedi

Analitik veri şirketi Cirium'un 2019 yılı performans değerlendirmesine göre Aeroflot, dünyanın en dakik şirketi oldu. Global listeye giremeyen THY Orta Doğu listesinde 8. oldu.

A+A-

İngiltere’nin başkenti Londra merkezli bir analitik veri şirketi olan Cirium'un raporuna göre, Rusya’nın en büyük havayolu şirketi Aeroflot, dünyanın en dakik şirketi oldu.

Cirium verilerine göre, Aeroflot seferlerinin yüzde 86.68’ini uçuş programının dışına çıkmadan gerçekleştirdi. Yani uçuşlarda planlanan kalkış ve iniş saatinden en fazla 15 dk gecikme yaşandı.

Listenin ikinci sırasında Japon All Nippon Airways (ANA) ve üçüncü sırada ABD’li Delta Air Lines yer aldı.

THY Ortadoğu sıralamasında 8. oldu

Türk Hava Yolları ise global sıralamada kendine yer bulamazken, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi (MEA) Sıralamasında 8. sırada yer aldı. THY'nin bulunduğu listede Qatar Airways yüzde 82,45 ile ilk sırada yer bulurken, ikinciliği Emirates, üçüncülüğü Middle East Airlines aldı.

thy-002.jpg

Türk Hava Yolları'nın gecikme oranı yüzde 75,25 olarak açıklandı. THY bu oranla, Ürdün ve Etiyopya havayolları arasında kendisine yer buldu.     

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.