Dünyanın en fazla Bitcoin'ine sahip şirketinden sürpriz karar

Dünyanın en fazla Bitcoin'ine sahip şirketinden sürpriz karar

NASDAQ’ta işlem gören iş zekası şirketi MicroStrategy bir kez daha yüklü miktarda Bitcoin satın aldı. Firmanın toplam rezervi 91 bini keçti.

A+A-

2020 yılından bu yana yaptığı satın alım hamleleriyle BTC’deki yükselişi körükleyen NASDAQ’ta işlem gören iş zekası şirketi MicroStrategy’den yeni haberler var. Şirketin CEO’su Michael Saylor tarafından çok kısa bir süre önce yapılan açıklamada MicroStrategy’nin yaklaşık 15 milyon dolar değerinde 253 BTC daha satın aldığı duyuruldu. 

Yapılan açıklamada bu satın alma işleminin Bitcoin başına 59.339 dolar ortalama ile gerçekleştirildiği belirtildi. MicroStrategy son hamlesiyle birlikte şu anda yaklaşık 5.3 milyar dolar değerinde 91.326 BTC’ye sahip. 

Bitcoin Treasuries’ten elde ettiğimiz verilere göre Wall Street devi MicroStrategy’den sonra en çok Bitcoin’e sahip olan diğer şirketler diğer Wall Street devleri Tesla ve Square. Donanımhaber'in haberine göre şu anda MicroStrategy’den sonra en çok Bitcoin’e sahip olan ikinci şirket 48.000 BTC ile Tesla. Tesla’nın ardından üçüncü sırada Twitter’ın da kurucusu olan Jack Dorsey’in dijital ödemeler şirketi Square yer alıyor.  Square’ın ise şu anda yaklaşık 8.028 BTC’si bulunuyor. 

Rezerv para birimi olarak en çok Bitcoin bulunduran ilk 5 şirket şu şekilde:

MicroStrateg Inc:. 91.326 BTC
Tesla Inc.: 48.000 BTC
Square. 8.028 BTC
Marathon Digital Holdings. 5.067 BTC
Galaxy Digital Holdings: 4.000 BTC