Dünyanın en pahalı futbolcuları açıklandı

Dünyanın en pahalı futbolcuları açıklandı

'En değerli futbolcular' listesi açıklandı: Listenin zirvesinde Fransız yıldız Kylian Mbappe var

A+A-

Danışmanlık şirketi KPMG'ye bağlı Football Benchmark'ın listesine göre dünyanın en değerli futbolcusu Fransız yıldız Kylian Mbappe.

Ocak 2023 transfer döneminin başlaması nedeniyle liste güncellendi. Listeye Avrupa'nın en büyük 5 ligi olarak kabul edilen Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), Birleşik Krallık (Premier Lig), İspanya (La Liga) ve İtalya'nın (Serie A) yanı sıra Portekiz, Hollanda gibi ülkelerdeki oyuncular da yer aldı.

f1-007.jpg

Independent Türkçe'den Mehmet Altunkılıç'ın haberine göre listenin en değerli 10 oyuncusunun hepsinin 25 yaş altında olduğu dikkat çekti.

Benfica'nın genç yıldızı Gonçalo Ramos, değerini yüzdesel, Barcelonalı Gavi ise değer olarak en çok artıran oyuncular olarak kayda geçti. 6 kulübün 1 milyar barajını aştığı en pahalı takımlar listesinin ilk sırasında Manchester City konumlandı.

21 yaş altı oyuncular klasmanında Borussia Dortmund'da oynayan Jude Bellingham ilk sırada yer aldı.

Futbol dünyasının en değerli ilk 10 oyuncusunun yer aldığı Top 10 listesinin 4'ü La Liga, 3'ü Premier Lig, 2'si Bundesliga ve 1'i de Ligue 1'de boy gösteriyor.

En değerli oyuncuların 'en yaşlısı' Paris Saint-Germain'de forma giyen 24 yaşındaki Kylian Mbappe oldu. Temmuz 2022'de 230,1 milyon euro olarak değerlenen 24 yaşındaki Mbappe, Ocak 2023 güncellemesinde 210 milyon avroyla zirvenin sahibi.

f2-004.jpg

İlgili Haberler