Dünyanın parası ABD'ye akıyor

Dünyanın parası ABD'ye akıyor

ABD'ye uzun vadeli portföy yatırımları girişi Eylül ayında 164.3 milyar dolar ile rekor kırdı.

A+A-

ABD'de uzun vadeli portföy yatırımları girişi Eylül ayında, dolardaki güçlenme ve yabancı yatırımcıların şirket tahvilleri, Hazine tahvilleri ve hükümet destekli kurum menkul kıymetleri alışları ile birlikte rekor kırdı.

ABD Hazine Bakanlığı'nın dün yaptığı açıklamaya göre, yabancılar, Ağustos ayındaki 52.1 milyar dolarlık alımların ardından, Eylül ayında 164.3 milyar dolarlık uzun vadeli finansal varlık alımları gerçekleştirdi. Önceki rekor giriş Mart 2010'da 139.7 milyar dolar ile kırılmıştı.

Bu veriler, Euro Bölgesi'nin düşük enflasyon ve zayıf talep ile karşı karşıya olması ve Japonya'nın resesyona mücadele etmesi ile birlikte, ABD ekonomisinin diğer gelişmiş ekonomilerden daha iyi performans göstermesi sonucu yabancıların ilgisinin ABD menkul kıymetlerine çevrildiğini gösteriyor. Bu veriler ayrıca Amerikalıların yabancı varlıkları rekor hızda sattığını işaret ediyor

New York'ta TD Securities USA LLC'nin ABD stratejisti Gennadiy Goldberg, "ABD, küresel açıdan bakıldığında, en temiz kirli gömlek gibi görünüyor," dedi ve "ABD küresel büyümeye öncülük ediyor ve bu bitçok kişiyi cezbediyor ve bunlar daha fazla ABD varlıkları tutmaya çalışıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Yabancıların hükümet destekli kuruluşların menkul kıymetlerindeki net alışları 21 milyar dolar ile Temmuz 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine çıkarken, 20.7 milyar dolarlık net özel şirket tahvil alımları en az üç yılın en yüksek seviyesini işaret ediyor. ABD Hazine tahvil ve bono alımları ise 48.1 milyar dolar ile Şubat ayından bu yana en yüksek seviyesinde. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.