Düşen fiyatlara rağmen benzinde ikinci zam gündemde

Düşen fiyatlara rağmen benzinde ikinci zam gündemde

Petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen artan kur nedeniyle benzinde 10-12 kuruşluk zam gündemde

A+A-

Ölümcül koronavirüs salgını sonrasında Brent petrol ve uluslar  arası piyasalarda ürün fiyatlarındaki gerilemeninin benzin ve motorine  indirim olarak yansımasının önünü kesen dolar kuru, artış trendini  sürdürmesi nedeniyle akaryakıtta zammı tetikledi. Benzinde, 10-12  kuruş aralığında bir zam ihtiyacı ortaya çıktı.

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, zamlar, bir süredir  pazartesiyi salıya bağlayan gece yarısı yapılıyor. Bugün ve yarın da  dolar kuru ve ürün odaklı olarak küresel piyasalardaki gelişmeler  takip edilecek. Buna göre formül işletilecek ve hesaplama yapılacak.

Zam ihtiyacı devam ederse (artabilir de düşebilir de) pompa satış  fiyatları yenilenecek. İç piyasada akaryakıt pompa satış fiyatlarını Brent petrol, uluslar arası piyasalarda oluşan motorin ve benzinin ton  fiyatı ve dolar kuru belirliyor. 

Etiketler : , , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.