DYO'nun yüzde 75'i Japonlar'ın

DYO'nun yüzde 75'i Japonlar'ın

DYO Matbaa Mürekkepleri'nin yüzde 75 hissesi Japonlar'ın oldu

A+A-

YAŞAR Holding, bünyesindeki DYO Matbaa Mürekkepleri şirketinin yüzde 75 hissesini Japon Toyo Ink SC Holding'e devretti. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, "Bu oluşum kazan kazan şeklinde olacak. Toyo ürünlerini Türkiye ve çevre ülkelerde pazarlarken, bizler Türkiye'deki teknolojiyi dünya seviyesine yükselterek kazanç sağlayacağız" dedi.

Türkiye'de1968 yılından bugüne gazete ve dergi, ofset, metal ambalaj sistemleri, flekso rotogravür mürekkepleri alanlarının tümünde faaliyet gösteren tek şirket olan DYO Matbaa Mürekkepleri'nin yüzde 75 hissesinin Tokyo - Japonya merkezli Toyo Ink SC Holdings'e sattı. Hisse devirleri anlaşmazının imza protokolü bugün Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, Yaşar Holding İcra Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Toyo Ink SC Holding CEOsu Katsumi Kitagawa, Toyo Matbaa Başkanı Koji Wada, Toyo NK Avrupa başkanı Hirayuki Hamada ve Toyo Matbaa CEOsu Yakup Benli'nin katılımıyla Swiss Otel Grand Efes'te gerçekleşti.

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, "Biz dedemiz Durmuş Yaşardan beri bazı konuların yüksek ar-ge gerektirdiğinin farkındayız. Boya işine 1927yılında, matbaa mürekkebi işine 1968 yılında girdik. Artık küresel ekonomiden bahsediyoruz. Artık lokal ekonomi yok. Bir süre DYO markası kullanılacak ama yeni ürünler Toyo markasıyla piyasaya sürülecek. Bu oluşumdan memnunuz. Çünkü olması gereken buydu. Toyo, dünyadaki en son teknolojiyi kullanan bir şirket. Dünya mürekkep piyasasında üçüncü sırada yeralıyor. DYO Türkiye'de ikinci sırada. Bu yeni oluşumdan sonra Toyo'nun hedefi Türkiye ve çevre ülkelerde birinci sıraya yükselmek. Hisselerin yüzde 75'i Toyo'nun yüzde 25'i ise DYO'nun oldu. DYO matbaa mürekepleri Türkiye'de var ama dünyada yoktu. 12 milyon dolarlık bir ihracatımız var ama dünya markası değiliz. Toyo bir dünya markası. Bu nedenle Türkiye ve çevre ülkeler pazarına bu isimle girilecek. Bu başlangıç kazan kazan şeklinde olacaktır. Toyo ürünlerini Türkiye ve çevre ülkelerde pazarlarken, bizler Türkiye'deki teknolojiyi dünya seviyesine yükselterek kazanç sağlayacağız. bugün matbaada dünyada ayakta durabilecek şirketler birden fazla ülkede faaliyet gösteren ve teknolojileri kullanan şirketleri oluşturmaktadır. Toyo böyle bir şirkettir. Dünyada ilk 3'tedir. Türkiye'ye önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

Toyo Ink SC Holding CEOsu Katsumi Kitagawa ise Çin ve diğer ülkelerde ürünlerini pazarladıklarını ancak Avrupa pazarında olmadıklarını söyledi. DYO'nu artık bir Toyo şirketi olduğunu belirten Kitagawa, "Bu ortaklığın en büyük amacı Toyo markasını taşıyan ürünleri Türkiye ve çevre ülkelerde satışını sürdürmektir. Bizler başlangıçta mevcut mürekkeplerin kalitesini arttırarak işe başlayacağız. Şirkete yeni segmenler kazandırarak, yeni ürünlerle çalışmaları sürdüreceğiz. DYO ile ortaklık sürecek. Yaşar Holding Türkiye'de büyük deneyimi olan ve güvenilir bir marka. Toyo markası Türkiye'de müşteri, çalışan ve toplum memnuniyeti oluşturmak istiyor. Matbaa mürekkepleri dünya pazarında yüzde 40 payı olan Toyo'nun, bu yeni oluşumla payını yüzde 5 arrtırmayı hedefledi" dedi.
Sözleşme öncesi konuşan Toyo Matbaa Başkanı Koji Wada, birlikte çalışarak bölgede Toyo Matbaa mürekkeplerini bir numara yapmak için çalışacaklarını söyledi. Toyo Matbaa Mürekkepleri Sanayi Ticaret A.Ş. CEO'su Yakup Benli ise ortaklığın, şirketin daha da ileriye taşınması için son derece önemli ve anlamlı olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.