Dyson yeni elektrikli aracını tanıttı

Dyson yeni elektrikli aracını tanıttı

Britanya merkezli teknoloji şirketi Dyson, yeni elektrikli araç prototipi N526’yı tanıttı. 

A+A-

Sadece bir avuç mühendisin görebildiği ve bugüne kadar gizemini koruyan Dyson’un yeni elektrikli araç prototipi N526 nihayet gün yüzüne çıktı.

Enerji Günlüğü internet sitesinin The Times’tan aktardığı habere göre haberine göre Dyson CEO’su James Dyson, 500 Milyon İngiliz Sterlin’i ( 4 Milyar TL) harcama yaptığı ancak geçtiğimiz yıl iptal ettiği N526 kodlu elektrikli arabasını sergiledi. James Dyson 11,7 Milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zenginleri arasında yer alıyor. 

Spor bir SUV modeli olan N526, 960 kilometrelik menzili ile Tesla'nın Model X’inin neredeyse iki katı menzile sahip. Aracın çift 200kW’lık motoru 536 beygirlik güç ve 480 nm tork sunuyor. 7 kişilik koltuk düzenine sahip araç 2.6 ton ağırlığa sahip. Ancak buna rağmen 4,8 saniyede 100 kilometre hızlanma değeri ile öne çıkıyor. Aracın maksimum hızı ise 200km/s. Ayrıca aracın gösterge paneli holografik olarak sadece sürücü tarafında görünüm sağlıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.