E-haciz vatandaşın canını yakacak

E-haciz vatandaşın canını yakacak

Maliye Bakanlığı, vergi tahsilatını artırmak için e haczin kapsamını genişletiliyor. Devlete borcu olanın evine, aracına e-haciz gelecek

A+A-

Seçim vaatleri için kaynak arayışını sürdüren Maliye Bakanlığı, vergi tahsilatını artırmak için e haczin kapsamını genişletiliyor. Devlete borcu olanın evine, aracına e-haciz gelecek.

E HACZİN KAPSAMI GENİŞLİYOR

Maliye vergi borcu olanlara yönelik başlattığı elektronik haciz (e-haciz) uygulamasının kapsamını her geçen gün genişletiyor. Daha önce motorlu kara taşıtlarında uygulanan e-haciz yeni yıldan itibaren gayrimenkul, deniz ve hava taşıtları için de uygulanmaya başlanacak. Vergi borcu olanların kara taşıtlarının yanı sıra ev, arsa, işyeri, iş makineleri, uçak, gemi, yatının elektronik ortamda satışı yapılamayacak. Satış yapmak istediklerinde ‘vergi borcu vardır’ şerhi ekranda yer alacak.

GAYRİMENKULLER DE HACZEDİLECEK

Maliye Bakanlığı, takip masrafları ve iş yükünü azaltmak için gayrimenkullerin de haczini elektronik ortamda yapacak. Konuya ilişkin Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile çalışmaları tamamlanmak üzere. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile de yapılan çalışma ile gemi ve yatların haczinin elektronik ortamda yapılması planlanıyor.

KISA SÜREDE SATILACAK

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından tutulan sicile kayıtlı sivil hava araçlarının da elektronik ortamda araştırılması ve haczedilmesi planlanıyor. Kamu alacaklarının süratle tahsili kapsamında iş makinesi türünden araçların elektronik ortamda haciz edilmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Vergi borcu kapsamında el konulan gayrimenkul, iş makinesi, deniz veya hava aracının kısa sürede elden çıkarılması planlanıyor (GriHat) 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.