ECB Başkanı'ndan Bitcoin-karapara uyarısı

ECB Başkanı'ndan Bitcoin-karapara uyarısı

ECB Başkanı Lagarde: Bitcoin tuhaf işlerin döndüğü ve bazıları son derece ilginç ve menfur para aklama işlerinde kullanılan son derece spekülatif bir yatırım aracı

A+A-

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Bitcoin için küresel bir regülasyon gerektiğini, dijital para biriminin bazı durumlarda kara para aklama faaliyetlerinde kullanıldığını ve kapatılması gereken birçok yasal boşluk bulunduğunu söyledi.

Reuters Next etkinliğinde konuşan Lagarde "(Bitcoin) tuhaf işlerin döndüğü ve bazıları son derece ilginç ve menfur para aklama işlerinde kullanılan son derece spekülatif bir yatırım aracı" dedi.

Lagarde para aklama faaliyetlerine yönelik örnekler vermezken bazı Bitcoin işlemlerine yönelik yasadışı bir faaliyet olup olmadığına dair cezai soruşturma yürütüldüğü bildiğini söyledi. Lagarde detay vermedi.

Kripto para birimleri endüstrisinde para aklama ile mücadele (AML) alanında küresel standartlar ortaya konulmuş olsa da halen regüle edilmemiş durumda.

Lagarde dışında da dünyanın dört bir yanından uzmanlar kripto para birimlerine küresel kuralların uygulanması çağırısında bulunmuştu.

Lagarde "Bir regülasyon olması gerekiyor. Bu (regülasyon) da küresel seviyede kabul edilen ve uygulanan bir uygulama olmalı diğer türlü bir tarafta oluşan açık kullanılacaktır" dedi.