ECB, enflasyon hedefinden vazgeçmiyor

ECB, enflasyon hedefinden vazgeçmiyor

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Vitor Constancio, Banka'nın yüzde 2 enflasyon hedefini başarmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğini söyledi.

A+A-

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Vitor Constancio, Banka'nın yüzde 2 enflasyon hedefini başarmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğini söyledi. Constancio, Banka'nın bu hedefe ulaşmak için hala kullanabileceği yeterli politika aracı olduğunu da vurguladı.

Constancio yaptığı açıklamada, ECB'nin genişlemeci politikalar izleme kararlılığının yanında diğer aktörlerinde üzerlerine düşeni yapmaları gerektiğini belirtti.

ECB'nin Mart ayında uygulamaya koyduğu tedbirler paketinin etkilerini göstermesi için biraz zaman vermek gerektiğini ifade eden Constancio,dış gelişmeleri de yakından izlemeye devam ettiklerini vurguladı.

Constancio, "Ters rüzgarların da er ya da geç ortadan kalkacaklarını öngörürken, global toparlanmanın ivme kazanmasını bekliyoruz, ancak bu toparlanmayı rayından çıkarabilecek birçok faktör var. Gelecekte dış talebin ekonomiye desteğinin, aşağı yönlü risklerin hiçbiri gerçekleşmese bile, kriz öncesine göre kayda değer şekilde daha az olamasını bekliyorum" diye konuştu. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.