ECB faiz kararını beklendiği gibi açıkladı

ECB faiz kararını beklendiği gibi açıkladı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi faiz oranlarında ve para politikasında değişiklik yapmadı.

A+A-

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi faiz oranlarında ve para politikasında değişiklik yapmadı. Yönetim Konseyi bugün gerçekleştirdiği toplantıda refinansman oqerasyonları faiz oranını, marjinal kredi kolaylığı faiz oranını ve mevduat faiz oranını sırasıyla yüzde 0,00, yüzde 0,25 ve yüzde -0,40 olarak korudu.

Konsey, ECB faiz oranlarının en azından 2020 ilk yarısı boyunca cari seviyelerde veya daha düşük kalmaya devam etmesini beklediğini tekrarlarken, enflasyonun orta vadede hedeflenen seviyeye sürdürülebilir şekilde yaklaşmayı devam ettirmesinin sağlanması için faizlerin gerektiği sürece cari seviyelerde veya daha düşük kalacağını vurguladı.

ECB'nin toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Yönetim Konseyi ayrıca, enflasyon oranlarının hedefin ısrarcı şekilde altında olduğu ortamda, para politikasının oldukça genişlemeci, destekleyici duruşunun uzun bir süre devam ettirilmesi ihtiyacının altını çizdi. Dolayısıyla, eğer orta vadada enflasyon görünümü hedefinin gerisine düşmeye devam eder ise Yönetiml Konseyi taahhütlerine paralel şekilde harekete geçmeye kararlı. Konsey, enflasyonun hedefine sürdürülebilir şekilde ilerlemesini sağlamak için tüm enstrümanlarını uygun şekilde ayarlamaya hazır" ifadelerine yer verildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.