ECB faizleri değiştirmedi

ECB faizleri değiştirmedi

Avrupa Merkez Bankası(ECB) faiz oranlarını değiştirmedi. ECB'nin bugünkü toplantısının ardından, faiz oranlarının yüzde 0,15 olarak devam etmesi kararı verildi.

A+A-

Avrupa Merkez Bankası(ECB) faiz oranlarını değiştirmedi. ECB'nin bugünkü toplantısının ardından, faiz oranlarının yüzde 0,15 olarak devam etmesi kararı verildi. Analistlerde, ECB Para Politikası Kurulu'nun faiz oranlarını değiştirmeyeceğini tahmin ediyorlardı. ECB, öte yandan bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen faiz oranını gösteren ‘mevduat oranı’nı da değiştirmeyerek yüzde -0,10 seviyesinde bıraktı. Banka marjinal faiz oranını da yüzde 0,40 olarak korudu. 

Bugün TSİ 15:30'da Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi toplantı ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek. 

Öte yandan  İngiltere Merkez Bankası (BOE) politika faizini beklendiği gibi yüzde 0.5'te bırakarak, faizi rekor düşük seviyede tutma politikasını devam ettirdi. Merkez bankası, varlık alım programının büyüklüğünü de değiştirmeyerek 375 milyar sterlinde bıraktı. İngiltere'de politika faizi Mart 2009'dan bu yana yüzde 0.5'te bulunuyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.