ECB, para politikasını uzun süre devam ettirmemeli

ECB, para politikasını uzun süre devam ettirmemeli

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Almanya Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann, ECB'nin gevyek para politikasını çok uzun süre devam ettirmemesi grektiğini söyledi

A+A-

 Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Almanya Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann, ECB'nin gevyek para politikasını çok uzun süre devam ettirmemesi ve yatırımcılar veya hükümetler tarafından rehin alınmaktan kaçınması gerektiğini söyledi. 

 

Bundesbank'ın ECB'nin ultra düşük faiz politikasından duyduğu endişelerin altını bir kez daha çizen Weidmann, ECB'nin cari politika duruşunun ısrarcı şekilde zayıf enflasyon dikkate alındığında 'şu an için' uygun olduğunu ifade etti. Ancak bu politikaların ciddi riskler ve yan etkiler içerdiğini belirten Weidmann, riskler arasında faizlerin keskin bir şekilde yükselmesi olasılığının da olduğunu vurguladı.

Weidmann, "Bir merkez bankası ne kadar uzun süre ultra gevşek para politikası izler ise, piyasa faiz oranlarının keskin şekilde yükselmesi riski o kadar artar" diye konuştu.

Almanya'nın kamu harcamalarını artırarak Euro Bölgesi büyümesine destek vermesi çağrılarına da yanıt veren Weidmann, "Almanya'da kamu yatırımlarını gelecek 2 yılda geçici olarak GSYH'nın yüzde 1'i seviyesinde artırmak Euro Bölgesi'nin geri kalanında GSYH'yı ikinci yılda sadece yüzde 0,2 artırır. Açık ile finanse edilen mali teşvikler ne gerekli ne de faydalı" dedi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.