"ECB, politika konusunda ellerini çok erken bağlamamalı"

"ECB, politika konusunda ellerini çok erken bağlamamalı"

Finlandiya Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Rehn, Avrupa Merkez Bankası'nın gelecekteki para politikası kararlarına ilişkin olarak ellerini çok erken bağlamaması, onun yerine ekonominin nasıl başarıya ulaşacağını gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

Finlandiya Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Rehn, Avrupa Merkez Bankası'nın gelecekteki para politikası kararlarına ilişkin olarak  ellerini çok erken bağlamaması, onun yerine ekonominin nasıl başarıya  ulaşacağını gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.
Finlandiya MB Başkanlığı görevini geçen hafta Erkki Liikanen'den  devralan Rehn, cari piyasa beklentilerini desteklediğini, ancak ECB'nin  alacağı herhangi bir kararın müdahale zamanındaki ekonomik verilere bağlı olması gerektiğini ifade etti.

"Karar alımının verilere bağlılığının altını çizmenin önemli  olduığunu düşünüyorum" diye konuşan Rehn, "İleri dönük yönlendirmenin  öneminin bilincindeyim, ancak diğer taraftan, para politikası  konusunda ellerin, eğer ihtiyaç yok ise, çok erken bağlanmaması akıllıca olur" dedi.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.