ECB, QE'nin etkilerinden memnun

ECB, QE'nin etkilerinden memnun

ECB üyesi Mersch'e göre niceklsel gevşeme adımları zamanında ve doğru oranda atılmış adımlardı ve bunların etkileri görülmeye başlandı.

A+A-


Avrupa Merkez Bankası ECB'nin yönetim kurulu üyesi Yves Mersch, Cumartesi günü yaptığı açıklamada ECB'nin niceliksel gevşeme (QE) adımlarının enflasyon ve ekonomi üzerindeki etkilerinden memnun olduğunu ve bu adımları planlanandan önce bitirmek gibi bir niyetlerinin olmadığını söyledi.

ECB Mart ayında aylık 60 milyar euro tutarında euro bölgesi devlet tahivi alımına başlamış ve böylece ekonomiye daha fazla para enjekte ederek, düşen fiyatların trendini geri çevirmeyi amaçlamıştı.

Merch bir Lüksemburg radyosunda yaptığı açıklamada "Gördüğümüz şey şu ki...negatif banka faizlerine bir son verdik ve bankacılık sistemi aracılığı ile ekonomiye yeni bir kredi kazandırmaya başladık. Ancak aynı zamanda şunu da görüyoruz ki, enflasyon üzerinde de bir etki sağladık, çünkü mücadele ettiğimiz bir diğer risk de Avrupa'nın deflasyona girmesi riskidir. ECB olarak doğru kararı doğru zamanda aldığımız konusunda tatmin olmuş durumdayız ki bu yüzden alınan kararlar daha etkili oldu."  ifadelerini kullandı.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.