ECB'den faiz açıklaması

ECB'den faiz açıklaması

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi ve baş ekonomisti Peter Praet, yakın gelecekte faiz indirimi beklemediğini söyledi

A+A-

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi ve baş ekonomisti Peter Praet, Banka'nın yeni bir faiz indirimine gitmesi için enflasyon görünümünde ciddi şekilde kötüleşmeye ihtiyaç olduğunu söyledi. Bununla birlikte Praet, faizlerin daha negatif bölgeye çekilmesinin ECB için bir seçenek olmaya devam ettiğini de ifade etti.

İspanya'da yayınlanan Expansion gazetesine konuşan Praet,"Gelecekte faizlerin daha negatif seviyelere düşürülmesi enflasyon görünümünde ciddi kötüleşme gerekli. Faiz indirimi için gerekli bu şartların yakın gelecekte gerçekleşeceğini düşünmüyorum" dedi.

"Negatif faizler uygulanmaya başladıkları 2014 yılından buyana çok etkili oldular" diye konuşan Praet, "Şu ana kadar finansal şartları iyileştirme yönündeki pozitif etki, bankaların kar yaratma kapasiteleri ve diğer finansal istikrar riskleri ile ortaya çıkan her türlü negatif etkileri aştı" ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.