ECB'den kriptoda "hızlı büyüme" uyarısı

ECB'den kriptoda "hızlı büyüme" uyarısı

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, kripto para piyasasındaki yüksek büyüme oranına dikkat göstermeleri gerektiğini söyledi.

A+A-

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, kriptopara piyasasındaki oynaklığın şu ana kadar finansal istikrara bir etki yapmadığını, ancak kripto para piyasasındaki yüksek büyüme oranına dikkat göstermeleri gerektiğini söyledi. Les Echos'un sorularını yanıtlayan Guindos, "Kriptovarlık dünyasını daha sert şekilde düzenleme zamanı geldi mi?" şeklindeki soruya. "Bu piyasanın gelişimi oldukça etkileyici ve kişisel görüşüm bu piyasanın hızlı şekilde büyümeye devam edeceği yönünde. Şu ana kadar, bu piyasadaki oynaklığın finansal istikrara bir etkisi görülmedi, Ancak bu büyüme oranı, dikkat göstermemiz gereken bir yer. Özellikle terörizmin finansmanı ve vergi kaçakçılığı açısından" yanıtını verdi. 

"Hızlı büyüyen bir piyasa"

Guindos bunun yarı sıra, kriptopara piyasası ile ilişkili 2 riske yeterli dikkatin gösterilmediğini de savundu. Bu risklerden ilginin kaldıraç kullanarak, borçlanılarak kriptovarlık satın alınması olduğunu belirten Guindos, "bu kadar hızlı büyüyen bir piyasanın kaldıraç kullanımı ile bir araya gelmesi finansal sistemin geri kalanı ile daha yoğun ve sistemsel bağlantılar oluşturur" dedi ECB Başkan Yardımcısı, kredi kullandıran büyük teknoloji şirketlerinin bankalar gibi düzenlenmeli gerektiğinin temel prensipleri olduğunu da belirtirken, bu şirketlerin kendisini kripto dünyasına göre daha az endişelendirdiklerini de vurguladı.