ECB:Para politikamız ekonomiyi canlandırıyor

ECB:Para politikamız ekonomiyi canlandırıyor

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, uygulanan düşük faiz oranlarının ekonomik problemlerin bir kaynağı değil, bir semptomu olduğunu söyledi.

A+A-

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, uygulanan düşük faiz oranlarının ekonomik problemlerin bir kaynağı değil, bir semptomu olduğunu söyledi. 

 

Asyalı hükümet yetkililerine ve iş dünyası liderlerine konuşan Draghi, "Çok düşük faiz oranlarının problem olduğu yönde çıkarımlarda bulunmanın cazibesine kapılanlan var. Ancak düşük faiz oranları problem değil. Onlar sadce altta yatan problemlerin semptomları, belirtileri" dedi.

ECB'nin uyguladığı cari politikanın enflasyonun çok zayıf olduğu ortamda bir alternatifinin olmadığını ifade eden Draghi, "Bugün ısracı üretim açığı ve çok düşük enflasyon ile karşı karşıyayız.

Bizim para politikamız piyasa faizlerini uzun vadeli seviyelerinin altında yönlendirerek ekonomiyi canlandırıyor. Bu politikanın
alternatifi yok" diye konuştu.

Draghi ayrıca düşük faizlerin orta vadede tasarruf sahiplerinin faydasına olacağını da ifade etti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.