Eczacıbaşı'ndan yeni yatırım

Eczacıbaşı'ndan yeni yatırım

Eczacıbaşı Hijyen Ürünleri, 23 milyon dolarlık yeni yatırımı ile yıllık 110 milyon olan ıslak mendil üretim kapasitesini 150 milyon adede çıkarmayı hedefliyor.

A+A-


Yeni üretim tesisinin temelini Gebze'de atan Eczacıbaşı Hijyen Ürünleri, 23 milyon dolarlık yeni yatırımı ile yıllık 110 milyon olan ıslak mendil üretim kapasitesini 150 milyon adede çıkarmayı hedefliyor.
Uni markası ile kişisel bakım ve bebek bakımı alanlarında hizmet veren Eczacıbaşı Hijyen Ürünleri, yeni yatırımlarla pazardaki payını büyütmeye devam ediyor. Uni markasıyla kısa sürede pazar lideri olan Eczacıbaşı Hijyen Ürünleri, Gebze'de 22 bin 300 metrekarelik alanda kurulacak yeni yatırım için düğmeye bastı. 2016 yılında üretime başlaması planlanan üretim tesisinin temel atma töreni 22 Mayıs Cuma günü Eczacıbaşı yöneticilerinin ve Gebze Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ümit Şişmanoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Temel atma töreninde konuşan Eczacıbaşı Hijyen Ürünleri Genel Müdürü Coşkun Bedük, "2016 yılının başında üretime başlamasını planladığımız yeni üretim tesisimiz gelecekteki hedeflerimize ulaşmamızda önemli bir rol oynayacak. 22 bin 300 metrekare alan üzerine kurulacak olan fabrikamızın 12 bin metrekaresi hijyen grubumuzun üretimleri, hammadde-malzeme deposu ve yönetim binası olarak hizmet verecek. Lojistik depo ve ofislerimiz 10 bin 300 metrekare alanı kapsayacak." dedi.

"2016 altın yılımız olacak"

Uni markasının potansiyelini daha yukarılara çıkarmak istediklerini vurgulayan Bedük, ‘'Uni markasının Eczacıbaşı bünyesine katılmasından bu yana ıslak mendil kategorisinde açık ara farkla pazar lideri konumuna gelmeyi başardık. 2015 yılı içinde bebek mendili ve bebek kozmetiği kategorilerinden oluşan bebek bakım pazarında da liderliğe ulaştık. Ciromuzda yüzde 40 büyüme elde ettik. 23 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek olan yeni fabrikamızla birlikte de yıllık 110 milyon olan ıslak mendil üretim kapasitemizi 150 milyon adede çıkarmayı hedefliyoruz. Bu yıl portföyümüze yeni eklenen bebek çamaşır deterjanı ve yumuşatıcısı ürünlerimizle birlikte 2016'nın Uni markasının altın yılı olmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

Bedük, hedeflerinin yeni üretim tesisi ile birlikte birçok alanda elde ettikleri liderliği daha da geliştirmek ve bu başarıyı diğer alanlara da yayarak devam ettirmek olduğunu ifade etti.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.