Efsane banka genel müdürü hayatını kaybetti

Efsane banka genel müdürü hayatını kaybetti

Türk bankacılık sektörünün önemli isimlerinden Halit Soydan 84 yaşında hayatını kaybetti. 

A+A-

BORSATEK - Türk bankacılık sektörünün önemli isimlerinden Halit Soydan 84 yaşında hayatını kaybetti. 

Egebank, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası ve Tarişbank'ta genel müdürlük yapan Soydan Dokuz Eylül ve İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde ders veriyordu.

Halit Soydan’ın cenazesi 2 Ağustos Cuma günü Alsancak Hocazade Camii’sinde kılınacak öğle namazından sonra toprağa verilecek.

HALİT SOYDAN KİMDİR

Halit Soydan 1935 yılında Kayseri’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için İstanbul’a geldi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. 1963-1970 arasında T.C. Ziraat Bankası ve Türkiye İş Bankası Teftiş Kurullarında çalıştı. 1980’li yıllarda önce Yapı Kredi Bankası, sonra Garanti Bankası’nda genel müdür olarak görev yaptı. 1990’lı yıllarda bu kez Egebank ve Tarişbank’ta genel müdürlük görevi üstlendi. 

Emekliliğe ayrıldıktan sonra İzmir'e yerleşerek Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde ders verdi. Pınar Evrim Mandacı ile birlikte yazdığı, ders kitabı olarak okutulan “Capital Markets” (Sermaye Piyasaları) adlı bir kitabı vardır.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.