Ekmeğe 25 kuruş zam geldi

Ekmeğe 25 kuruş zam geldi

Ekmeğe 25 kuruş zam geldi; 250 gr. ekmek Ankara'da 1 TL, İstanbul'da 1.25 TL'ye çıktı

A+A-

Standart olarak bilinen 250 gram ekmeğin satış fiyatına Ankara ve İstanbul'da 25 kuruş zam yapıldı; ekmeğin fiyatı Ankara'da 1 liraya, İstanbul'da ise 1.25 liraya yükseldi.

Aralık ayında ekmeğe zam geleceği yönündeki söylentiler üzerine, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi ekmeğin fiyatının artırılmayacağını açıklamışlardı.

Hürriyet gazetesi internet sitesinin haberine göre, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Zam yapılmadı, iki yıl önceki tarife kararı uygulanmaya başlandı. Ankara'da bazı bölgelerde rekabetten dolayı 1 lira yerine 75 kuruşa satılıyordu. Artık 1 lirayı uygulamak zorundalar" dedi.

İstanbul'un bazı bölgelerinde ekmek 1.25 liradan satılmaya başlandı.

Balcı 7 Aralık günü yaptığı açıklamada, fiyat artışı olması durumunda bile ekmeğin 1.25 liranın üzerine çıkmaması yönünde hassasiyetlerinin olduğunu dile getirmişti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.