Ekonomi Cevdet Yılmaz'da

Ekonomi Cevdet Yılmaz'da

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomik konularda genel koordinasyonu yürütecek

A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından geçen hafta Cuma günü kurulan geçici hükümette yer alan başbakan yardımcıları arasında görev dağılımı yapıldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan genelgeye göre, MGK, MİT, Diyanet İşleri Başkanlığı, TOKİ ve Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı Başbakan Davutoğlu'na bağlı olacak.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomik konularda genel koordinasyonu yürütecek ve Yılmaz'a; Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Kalkınma Bankası, İhracat ve Kredi Bankası, Vakıflar Bankası, SPK, BDDK ile TMSF bağlı olacak.

TBMM ile ilişkiler ve kamu diplomasisi ile ilgili işlerin yürütülmesinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, TRT, Anadolu Ajansı, RTÜK ve Tanıtma Fonu Kurulu Genel Sekreterliği bağlı olacak.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hükümet sözcülüğü ile insan hakları ile ilgili kurullar ve insan hakları ile ilgili konulardan sorumlu olacak. Kurtulmuş'a, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Türkiye İnsan Hakları Kurumu bağlı olacak.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ise Danıştay'la ilişkiler, MGK kararlarının değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sunulması, kabulü halinde bu tavsiye kararlarının uygulanması, koordinasyonu ve izlenmesinden sorumlu olacak. Türkeş'e; Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bağlı olacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.