Ekonomistlerin nisan ayı enflasyon beklentileri

Ekonomistlerin nisan ayı enflasyon beklentileri

AA Finans`ın nisan ayı "Enflasyon Beklenti Anketi" sonuçlandı. Ekonomistler, nisanda enflasyonun yüzde 1,47 artmasını bekliyor. Ankete katılan ekonomistler, 2018`de enflasyonun yüzde 10,02 olacağını tahmin ediyor.

A+A-

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan  ekonomistler, nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 1,47 artmasını  bekliyor.   
 
AA Finans'ın TÜİK tarafından yarın açıklanacak nisan ayı enflasyon  verilerine ilişkin beklenti anketi, 12 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. 

 
Ankete göre, ekonomistlerin nisan ayı enflasyon beklentilerinin  ortalaması yüzde 1,47 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin nisan ayı için  enflasyon beklentileri en düşük yüzde 1,03 ve en yüksek yüzde 1,72 aralığında yer  aldı. 
 
Ekonomistlerin 2018 sonu enflasyon beklentisinin ortalaması yüzde  10,02 olarak belirlendi. Ankete katılan ekonomistler arasında yıl sonu enflasyon  beklentisi en düşük yüzde 9,30, en yüksek yüzde 11 oldu. 
 
Ekonomistlerin nisan ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde  1,47) göre, bir önceki ay yüzde 10,23 olan yıllık enflasyonun yüzde 10,41'e  yükseleceği öngörülüyor. Enflasyon, martta bir önceki aya göre yüzde 0,99 artış  göstermişti. 


Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.