Ekran kartı fiyatları yeniden yükselecek

Ekran kartı fiyatları yeniden yükselecek

Ağustos ayı başlarında fiyatların yavaş yavaş eskiye döndüğünü gördüğümüz ekran kartı piyasası, madenciliğin tekrar yükselmesi ile beraber fiyat artışı yaşamaya devam ediyor.

A+A-

Madenciliğin tekrar yükselişe geçmesinin ardından ekran kartlarının fiyat artışı hızlı bir şekilde devam ediyor. TechPowerUp tarafından paylaşılan bilgiler, kart bulunabilirliğinin yüzde 50 oranında düştüğünü ve özellikle RTX 3060 modelinde büyük sıkıntılar yaşandığını bildiriyor.

Tedarik sıkıntısı artacak

Asus, Gigabyte ve MSI dahil bazı modellerin fiyatları takip edildiğinde, eski orta seviye ekran kartı GTX 1050 Ti 12 dolarlık bir artış yaşarken, Asus RTX 3070 Ti modelinin çıkış fiyatına göre yüzde 15 yükselerek 92 dolar fiyat artışı yaşadığı ortaya çıktı. Ayrıca Nvidia tarafının AMD tarafına göre çok daha fazla tedarik sorunu yaşadığı söyleniyor. 

Donanımhaber'in haberine göre 3 aylık bir düşüşün ardından tekrar yükselmeye başlayan Ampere/RDNA 2 ekran kartları Temmuz ayında çıkış fiyatlarının iki katı fiyatlara satılsa da, bu değerlerin Ağustos ayı başlarında 1.5 kata kadar düştüğünü görmüştük. Ağustos ayı sonlarına doğru tekrar yükselişe geçen ekran kartı fiyatlarının, yükselişine devam edeceğini söylenirken son yayınlanan Steam Donanım Anketi, yaşanan stok sıkıntısı ve fiyat artışlarına rağmen RTX 3000 ailesinin kullanım oranının arttığını gösteriyor.