Ekrem İmamoğlu'dan deprem açıklaması

Ekrem İmamoğlu'dan deprem açıklaması

İstanbul'da meydana gelen ve paniğe neden olan deprem ile ilgili olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bir açıklama yaptı

A+A-

İstanbul'da meydana gelen ve paniğe neden olan deprem ile ilgili olarak İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bir açıklama yaptı.

İmamoğlu, sarsıntıdan hemen sonra yaptığı açıklamada "Marmara Denizi Büyükçekmece açıklarında 12 km derinlikte 5.7 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Tüm bölgeye geçmiş olsun, AKOM teyakkuz halinde, can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi ulaşmış değil" dedi. 

Bu arada gelen ilk bilgilere göre, Avcılar'da bir cami minaresi yıkıldı. Avcılar Metrobüs durağının yanındaki caminin minaresinin yıkılması nedeniyle bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Esenyurt ve Avcılar bölgesinde farklı noktalara da ambulansların sevk edildiği belirtiliyor.

Saat 13:59'da İstanbul'un tamamında hissedilen şiddetli depremin şiddetini  Avrupa Sismoloji Merkezi depremin büyüklüğünü 5,9; AFAD, 5,8; Kandilli Rasathanesi 5,7 olarak açıkladı. 

Kandilli Rasathanesi 13.59'da depremin merkez üssünün Silivri açıkları, derinliğinin ise 12 kilometre olduğunu duyurdu. 

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliğinden deprem sonrası yapılan açıklamada herhangi bir hasar ihbarının yapılmadığı belirtildi.
    İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“İçişleri Bakanlığı (AFAD) Acil Durum Yönetim Başkanlığı ‘ndan alınan bilgilere Marmara Denizi Silivri açıklarında bugün saat 13:59’da 5.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Meydana gelen deprem sonrası 14.20 itibariyle ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır. Bütün birimlerimizin yakından takibi devam etmektedir.”

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.