El-Erian'dan DeutscheBank Lehman karşılaştırması

El-Erian'dan DeutscheBank Lehman karşılaştırması

Ünlü Ekonomist Muhammed El-Erian, Deutsche Bank’taki sorunların bir “Lehman Anı” olmadığını söyledi.

A+A-

Ünlü Ekonomist Muhammed El-Erian, Deutsche Bank’taki sorunların bir “Lehman Anı” olmadığını söyledi.

Bloomberg’e konuşan El-Erian, Deutsche Bank’daki çalkantının global ekonomi için ‘ani duruş’ riski taşımadığını kaydederken, “Bankacılık sistemi 2008 krizine göre çok sağlam. Lehman’ın aksine Deutsche Bank likiditeye sahip” ifadelerini kullandı.

“Bu Avrupa bankacılık sisteminin baskı altında olduğunu bir göstergesi” diyen El-Erian, “Dikkatli olunmazsa bu sadece Avrupa’nın büyümesinin önündeki uyarılardan biri. Bu aynı zamanda Deutsche Bank’ın iş modeli için de bir uyarı” ifadelerini kullandı.

Banka perşembe günü yaptığı açıklamada daha önceki 3 bin işten çıkarma kararına ek olarak Almanya’da bin kişinin daha işine son vereceği kaydedildi.

ABD otoriteleri bankaya mortgage işlemleri nedeniyle 14 milyar dolar ceza kesmeyi planlarken, bazı analistler bankanın Alman hükümeti tarafından kurtarılmasına ihtiyaç olduğunu düşünüyor. Hükümet ve Deutsche Bank yetkilileri ise bu yorumları reddediyor.

Son gelen haberlerde ise Deutsche Bank’ın 14 milyar dolarlık cezayı yaklaşık 5 milyar dolar düzeyinde anlaşma ile sonlandırabileceği yönünde..

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.