Elektrik zamları sonrası dokuma tezgahları üretimi durdurdu

Elektrik zamları sonrası dokuma tezgahları üretimi durdurdu

Elektrik fiyatlarına gelen zam yüzünden Denizli’de 4 bin dokuma tezgahı üretimi durdurdu.

A+A-

Dünya gazetesinin haberine göre Denizli’nin dokuma merkezlerinden Babadağ’da elektrik fiyatlarına yılbaşında yapılan yüksek zamlar nedeniyle yaklaşık 4 bin dokuma tezgahında üretim durduruldu.

660 üyesi bulunan Babadağ Dokumacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ekrem Karaçoban, bir dokuma tezgahının ayda yaklaşık 1000 TL elektrik tükettiğini belirterek, “Dokumacı esnafının elektrik faturası yüzde 127 artacak. Yapılan fiyat artışıyla zarar edeceğimiz için ilçede 4 bine yakın tezgahta üretim durdu” dedi.

Dokumacı Şahin Çetin, 35 yıldır dokumacılık yaptığını, son dönemde yaşanan fiyat artışları üzerine tezgahlarını durdurmak zorunda kaldığını söyledi.

Çetin, “İşlerimiz iyi gidiyordu. Elektrik fiyatının artması üzerine, yılbaşından itibaren makinelerimizi kapattık. 20 tane makinem, 3 tane çalışanım vardı. Onlar da işsiz şu anda. Daha önce elektrik faturamız 25 bin lira geliyordu . Gelen zamlarla 50-55 bin lirayı geçecek diye düşünüyorum. 35 senedir bu işi yapıyorum, böyle bir artış görmedim” diye konuştu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler