Elektrikli araç üretiminde yeni ikililer

Elektrikli araç üretiminde yeni ikililer

Elektrikli araçta teknoloji ve otomotiv şirketi birlikteliklerine yenileri ekleniyor. Çin'de Baidu ve Geely işbirliği yapacaklarını duyurdu. Hyundai ise sürücüsüz, elektrikli araç üretimi için Apple ile ön görüşme yaptığını açıkladı.

A+A-

Elektrikli araç üretimi için teknoloji ve otomotiv şirketlerinin oluşturduğu "ikili"lere yenileri eklendi. Çin'de Baidu ve Geely elektrikli araçlar için işbirliği yapacak. Hyundai ise sürücüsüz, elektrikli araç üretimi için Apple ile ön görüşme yaptığını bildirdi. 

Güney Kore merkezli Hyundai, otonom sürüş teknolojisine sahip, elektrikli araç üretimiyle ilgili olarak Apple ile ön görüşmeler yaptıklarını, ancak henüz bir karara varılmadığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada "Apple ve Hyundai görüşmeler yapıyor ancak çok erken aşamada ve karar verilmiş hiçbir şey yok" dendi.

Haber Hyundai hisselerinin güne yüzde 20'den fazla değer kazanarak başlaması için yeterli oldu.

Hyundai ve Apple halihazırda iPhone'ları farklı marka otomobillerin sistemiyle entegre edecek CarPlay projesi için birlikte çalışıyor.

Bloomberg'in haberine göre ise, Çinli internet devi Baidu Inc. ve Geely Automobile Holdings Ltd., Çin pazarı için elektrikli araçlar yapmak üzere bir araya gelecek. Çin'in internet arama liderinin, WM Motor, Guangzhou Automobile Group Co. ve FAW Group gibi potansiyel ortaklarla yapılan görüşmelerden sonra hızla büyüyen otomobil üreticisini seçtiği bildirildi.