Elektrikli araçlara 250 milyar dolar harcanacak

Elektrikli araçlara 250 milyar dolar harcanacak

Otomobil üreticileri ve parça tedarikçilerinin, ABD'de elektrikli araçların kullanımını artırmak için 250 milyar dolar hazır olduğu bildirildi.

A+A-

Grupların Kongre'yi alıcılara vergi teşviklerini uzatmaya çağırdığı belirtildi.

Birleşik Otomobil İşçileri Uluslararası Birliği ve Motor ve Ekipman İmalatçıları Derneği, Otomotiv İnovasyonu için İttifak, Birleşik Otomobil İşçileri Sendikası ve Motor ve Ekipman Üreticileri Derneği'nin Biden'a gönderdiği mektupta, finansmanın plug-in hibrid araçlar, batarya ile çalışan EV'ler ve yakıt hücreli EV'ler gibi alternatif yakıtlı arabaların benimsenmesini teşvik etmeyi amaçladıklarını bildirdi.

Gruplar mektupta şu ifadelere yer verdi:

"ABD'yi motorlu araç taşımacılığı için daha temiz bir gelecek yaratmada ön plana çıkaracak cesur, kapsamlı vizyon ve yeniliği tanımlamak için yönetiminizle birlikte çalışmaya hazırız. Bu dönüşüm, herhangi bir politika, şube veya hükümet düzeyinden veya endüstri sektöründen daha büyüktür. Ekonomik, sosyal, çevresel ve kültürel gerçeklere dayanan çok çeşitli yasal ve düzenleyici politikalarla sürdürülebilir bütüncül bir yaklaşım gerektirecektir. "

Gruplar, Biden'ın, elektrikli araç alıcılarına 7.500 dolar kadar bir miktar destek sağlayan federal vergi teşviğinin uzatılmasını onaylaması için Kongre'ye baskı yapması gerektiğini de vurguladı.

 

 

Etiketler : , ,