Elektrikte asgari ve azami fiyat limitleri değişti

Elektrikte asgari ve azami fiyat limitleri değişti

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) gün öncesi ve dengeleme güç piyasasında asgari ve azami fiyat limitleriyle ilgili değişikliğe gitti.

A+A-

Gün öncesi ve dengeleme güç piyasasında asgari ve azami fiyat limitleriyle ilgili yeni bir düzenleme geldi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) kararına göre ilgili piyasalarda asgari fiyat limitleri 0 TL/MWh, azami fiyat limitleri ise 4 bin 200 TL/MWh olarak uygulanacak.

Eylül ayında çıkan düzenlemeyle azami fiyat limiti 4 bin 800 TL'ye çıkarılmıştı.

Gün öncesi piyasası elektriğin teslimat gününden bir gün öncesinde, elektrik ticareti ve dengeleme faaliyetleri için kullanılan, piyasa işletmecisi tarafından işletilen organize piyasa. Piyasa elektrik enerjisi referans fiyatını belirleme amacı taşıyor.

Elektrik piyasası serbest tüketici limiti 100 kWh düşürülerek 1.000 kWh olarak belirlendi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), elektrik piyasasında 2023 yılında uygulanacak serbest tüketici limitini de belirledi.

Resmi Gazete'de yayımlanan EPDK kararı doğrultusunda, elektrik piyasasında serbest tüketici limiti 100 kWh düşürülerek 1.000 kWh olarak belirlendi. Bu limit 2022 yılı için 1.100 kWh olarak tespit edilmişti.

Buna göre 2023 yılında 1.000 kWh ve üzeri elektrik tüketimi bulunan gerçek ve tüzel kişi tüketiciler tedarikçilerini seçme hakkına sahip olacak.

EPDK, 2023 yılında lisansa kayıtlı üretilen elektriğin piyasada satış oranını yüzde 50 olarak belirledi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), lisans sahibi bir tüzel kişinin bir takvim yılı içinde lisansına kayıtlı olan yıllık elektrik enerjisi üretim miktarının piyasada satabileceği oranı yüzde 10 artırdı.

Resmi Gazete'de yayımlanan EPDK kararına göre bu oran 2022 yılında belirlenen yüzde 40 oranına nispetle yüzde 10 artırılarak 2023 yılı için yüzde 50 olarak belirlendi.

İlgili Haberler