Elon Musk Apple'ın başına mı geçmek istiyor?

Elon Musk Apple'ın başına mı geçmek istiyor?

Elon Musk, Apple'ın CEO'su olmak istediği yönündeki iddialara yanıt verdi.

A+A-

Elon Musk, Apple‘ın başına geçmek için uğraştığına dair ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Tim Cook‘un yerine geçeceği iddia edilen iş adamının böyle bir amacının olmadığı öğrenildi. Tesla hakkında yazılan bir kitapta geçen bilgiler Elon Musk‘a göre saçmalıktan ibaret.

Power Play isimli eser, 2016 yılında Tim Cook ile Musk‘ın, Tesla‘nın satın alımı üzerinden geçen bir diyalogdan bahsediyor. Ancak iş adamı, bu tarz bir görüşmenin hiçbir zaman gerçekleşmediğini sosyal medyadan takipçilerine duyurdu.

Apple‘ın CEO‘su olmak istediği iddialarını reddeden Elon Musk, böyle bir amacının da olmadığını belirtti. Ayrıca ünlü iş adamı sözlerine şu şekilde devam etti:

Tim Cook ve ben şimdiye kadar hiç bir araya gelmedik ve iletişime geçmedik. Kendisi ile sadece, Apple‘ın Tesla‘yı satın alması konusunda görüşmek istedim. Ancak bana herhangi bir teklifte bulunulmadı. Tesla o dönem, mevcut değerinin yüzde 6‘sına anca ulaşmıştı.

Tim Higgins‘in kaleme aldığı Power Play kitabında ise, Musk‘ın, Tesla‘nın Apple tarafından satın alınmasını istediği ardından da Apple‘ın CEO‘su olmayı teklif ettiği iddia ediliyor. Hatta Tim Cook‘un, bu teklifin ardından hakaret ederek telefonu iş adamının suratına kapattığı belirtiliyor. Eserdeki bilgilerin yanlış olduğunu aktaran Elon Musk, Higgins‘in kitabına hem yanlış hem de sıkıcı detaylarla doldurduğu için eleştiriyor.

Öte yandan Elon Musk, Power Play için herhangi bir katkıda da bulunmamış. Zira Tim Higgins kitabın sonunda bizzat Musk‘a, cevap vermesi için sayısız fırsatın sunulduğunu belirtmiş.

Elon Musk’a göre Epic, Apple ile olan davasında haklı

Sosyal medyayı çok iyi kullanan ve iddiaları da oradan yanıtlayan Musk, Epic Games ile Apple arasındaki dava hakkında da görüşlerini belirtti. Ünlü milyarder davada Epic Games‘in haklı olduğunu savundu ve ekledi:

Apple mağaza ücretleri, hali hazırda internet dünyasının fiili vergileridir. Epic Games bu konuda haklı.

Detaylı açıklama yapmayan iş adamı, genel hatlar itibariyle, Apple‘ın başına geçmek ile ilgilenmediği imajını vermek istiyor. Power Play kitabına soğuk su dökerek ortamı yumuşatan Musk, ilerleyen dönemlerde nasıl açıklamalar yapacak merakla takip ediyor olacağız.

Etiketler : , ,