Elon Musk, milyarderler vergisine tepki gösterdi

Elon Musk, milyarderler vergisine tepki gösterdi

ABD'de milyarderlere vergi tasarısı gündemdeki yerini korurken, dünyanın en zengin kişisi Elon Musk da tasarıya tepki verdi.

A+A-

Dünyanın en zengin kişisi Elon Musk, Demokratların en fazla kendi servetini vurabilecek ‘milyarderlere vergi’ konusuna ağırlık vermesi ile birlikte, parasını ‘insanlığın Mars’a ulaşması ve aklın ışığını korumak” için kullanmayı planladığını söyledi.
Bloomberg HT'nin haberine göre Tesla CEO’su Musk, Washington Post muhabiri Christian Davenport’un, teklif edilen planda Musk ve Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un önümüzdeki beş yıllık dönemde 50 milyar dolar ve 44 milyar dolara kadar çıkabilecek vergi faturalarının Mars’a yönelik bir misyon için kullanılabileceği yolundaki tweet’ine yanıt verdi.

Tesla hisselerindeki güçlü artışın etkisi ile net serveti 292 milyar dolara ulaşan Musk, Twitter yoluyla milyarderler vergisi aleyhine açıklamalarda bulundu. Musk, daha önce attığı bir tweet’te, asıl sorunun harcamalar olduğunu ve tüm milyarderlere yüzde 100 vergi getirmenin ABD’nin ulusal borcunda sadece “küçük bir etkisinin” olacağını kaydetti.
Elon Musk, diğer bir tweet’inde, milyarderleri hedefleyen realize edilmemiş sermaye kazançları vergisi teklifinin er ya da geç orta sınıflara genişletilebileceğini belirtti ve “Er ya da geç, diğer insanların parasını tüketecekler ve ardından size gelecekler” dedi.


Etiketler : , ,