EM piyasaları yeni bir yükseliş için artık daha güçlü

EM piyasaları yeni bir yükseliş için artık daha güçlü

Morgan Stanley, gelişen piyasa yerel varlıklarında yükseliş bekliyor

A+A-

Morgan Stanley, gelişen piyasa yerel varlıklarında yükseliş bekliyor. Bankanın düzenlediği bir müşteri raporuna göre ABD Doları'nın yönünü aşağı çevireceğini tahmin eden Morgan Stanley, özellikle para birimlerinde olmak üzere- gelişen piyasa yerel varlıklarında yükseliş bekliyor.

James Lord öncülüğündeki stratejistlerin raporunda “EM yerel varlıklarının kazançları güçlü dolar tarafından engellendi. Bizce burası 2019 EM rallisinin kilidinin açıldığı dönüm noktası.” dendi.

Morgan Stanley gelişen piyasa varlıklarında görünümü 6 Şubat'ta nötre dönmüştü. Şimdiyse stratejistler, Çin teşviği haberleri ve Avrupa'da güçlü yerel talebin etkisiyle daha pozitif.

Bankaya göre Fed'in güvercin duruşu da EM varlıklarındaki yukarı yönlü beklentide etkili oluyor. Morgan Stanley stratejistleri gelişen piyasalarda risklerin tamamen kaybolmadığını ancak daha az endişe verici olduğunu belirtti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.