Emekli ve çalışana "kredi desteği" geliyor

Emekli ve çalışana "kredi desteği" geliyor

Finansman kredi desteği paketi, ihtiyaç sahibi vatandaşa, emekli, çalışan ve orta gelir grubuna yönelik olacak.

A+A-

Hazine ve Maliye Berat Albayrak'ın dün TRT Haber'de "İç piyasayı  normalleştiren paketler olacak" açıklamasında belirttiği destek  paketinin detayları belli oldu.

CNN TÜRK Muhabiri Gülşen Coşkun'un haberine göre, Finansman kredi  desteği paketi, ihtiyaç sahibi vatandaşa, emekli, çalışan ve orta  gelir grubuna yönelik olacak.

Kamu bankaları tarafından bir süre ödemesiz, sonra taksitler  halinde ödemeli bir kredi desteği planlanıyor.

Yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, bisiklet,  motosiklet, ev tekstili, çeyiz gibi ürünler alındığı taktirde bu  finansmandan yararlanılması bekleniyor.

Bir diğer imkan ise hem turizm sektörünü canlandırması planlanan  hem de tatile gitmek isteyenlere kolaylık sağlayan bir kredi olması  bekleniyor. Emekli ve çalışan kesime özellikle seyahat giderlerinin  finansman ihtiyacının uygun şartlarda sağlanması üzerinde duruluyor.

Kredi kapsamında üçüncü başlık da orta gelir grubuna yönelik  olarak konut kredisi. Bu konut kredisinin diğerlerinden farkı ise uzun  vadede ve çok düşük maliyetlerle bir kredi sağlanması bekleniyor. Bu  paketin cuma günü kamu bankaları tarafından açıklanması, pazartesi  günü de devreye girmesi hedefleniyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.