Emine Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü'nün eşi TÜİK Başkanı oldu

Emine Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü'nün eşi TÜİK Başkanı oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı'na, Başkan Yardımcısı Muhammed Cahit Şirin atandı. 

A+A-

Emine Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Elif Şirin'in (Esen) eşi Cahit Şirin TÜİK Başkanı olarak atandı. 1984 doğumlu Şirin 2018'de atandığı TÜİK'te başkan yardımcısı olarak görev yapılordu. Elif Esen ile Cahit Şirin'in nekah şahitliğini Erdoğan ailesi yapmıştı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı'na, Başkan Yardımcısı Muhammed Cahit Şirin atandı. 

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK)  yapılan duyuruya göre, Kurumun Başkan Vekili Yinal Yağan, Sümer Holding’e Genel Müdür olarak atanırken Başkan Yardımcısı Muhammed Cahit Şirin ise TÜİK Başkanlığı'na getirildi.

Muhammet Cahit Şirin, KADEM'de yönetim kurulu üyesi olarak çalışan daha sonra Emine Erdoğan'ın özel kalem müdürü Elif Esen'le evli.
 
Muhammet Cahit Şirin ve Elif Esen'in düğünlerinin şahitliğini Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan yapmıştı.

Muhammed Cahit Şirin kimdir?

1984 yılında İstanbul’da doğan Muhammed Cahit Şirin; ilk, orta ve lise eğitimini Konya’da tamamladı. Şirin, Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nden mezun olduktan sonra Ford, BP, Abbott gibi uluslararası firmalarda uzman ve yöneticilik pozisyonlarında görev yaptı.

2018 yılında Türkiye İstatistik Kurumu'nda göreve baslayan Muhammed Cahit Şirin, en son başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.