Emlak kriziyle boğuşan Çin'den yeni hamle

Emlak kriziyle boğuşan Çin'den yeni hamle

Çin, kriz içindeki emlak şirketlerinin imara açılmamış arazilerine el koyarak boykotlarla duraklayan konut projelerinin finansmanına destek olmayı düşünüyor. Ancak bu planın yaratacağı bazı ciddi sıkıntılar da mevcut.

A+A-

Çin, emlak krizini çözmek adına yeni yollar arıyor. Konuya yakın kaynaklar, planın hala görüşme aşamasında olduğunu ve üzerinde değişiklikler yapılabileceğini belirtti. Yeni planla yerel hükümetler, gayrimenkul şirketlerine satılan arazilerin 2 yıl içinde değerlendirilmemesi halinde kontrolünü alma yetkisinin avantajını kullanacak. Böylece yetkililer tamamlanmayan konutlar için doğrudan fonlarla destek verecek.

Kaynaklar, temel senaryonun yetkililerin sorunlu gayrimenkul şirketinin arazisini sağlıklı şirkete aktaracağını, sorunlu şirketin de duraklayan projelerini tamamlamak için gerekli fonu sağlayacağını söyledi.

Bu teklif, Çin’in zor durumdaki konut sektörünü kurtarmak ve krizin ekonominin genele yayılmasını engellemek için alınan son önlem oldu. Hükümetin projelerin tamamlanmasına odaklanması, politika yapıcıların tahvil sahiplerinden ziyade konut sahiplerini önceliklendirdiğini gösteriyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler