Emlakta en hızlı kazandıran şehir Bursa

Emlakta en hızlı kazandıran şehir Bursa

Türkiye'nin yedi büyük şehrindeki emlak yatırımlarının gayrimenkul değerini belirleyen geri dönüş (amortisman) süreleri açıklandı. 

A+A-

Türkiye'nin yedi büyük şehrindeki emlak yatırımlarının gayrimenkul değerini belirleyen geri dönüş (amortisman) süreleri açıklandı. 

Zingat.com'un Bölge Raporu sonuçlarına göre, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli ve Adana illeri arasında emlak geri dönüş süresi en hızlı olan şehir, 18 yıl ile Bursa oldu. Bursa'dan sonra en hızlı değerlenecek şehirler 19 yıl ile Ankara, İzmir, Antalya olurken İstanbul, Kocaeli ve Adana'nın amortisman süresi 20 yıl olarak 
belirlendi.

Gayrimenkul yatırımlarının değerini belirleyen faktörlerin başında geri dönüş, yani amortisman süresi geliyor. Bir yatırımın yıllar içerisinde yatırımcısına sağlayacağı kira geliriyle belirlenen geri dönüş süresi, yatırımın bugünkü değerinin, aylık kira gelirine bölünmesi ile hesaplanıyor. Bir bölgenin ulaşım, sağlık, eğitim ve sosyal imkanları ne kadar gelişmiş ise gayrimenkulün geri dönüş süresi de o kadar kısa oluyor.

Yedi büyük şehrin galibi Bursa

Zingat.com'da il, ilçe ve mahalle düzeyinde yayınlanan Bölge Raporu verilerine göre, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli ve Adana şehirlerinin geri dönüş süreleri belli oldu. Raporda yedi şehrin içinde en kısa geri dönüş süresine sahip olan 18 yıl ile Bursa olurken, Antalya, İzmir ve Ankara'nın amortisman süreleri 19 yıl olarak belirlendi. Bu illeri 20 yıl geri dönüş süresi ile İstanbul, Kocaeli ve Adana takip etti.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.