# Emlak Varlık Kiralama’dan 5 milyar liralık kira sertifikası ihracı

- Bağlantı: https://www.borsatek.com/emvar-5-milyar-liralik-kira-sertifikasi-ihraci/
- Yayımlanma: 2026-07-21T09:33:07+03:00
- Yazar: Haber Merkezi

Emlak Varlık Kiralama, TTNET’in kaynak kuruluş/fon kullanıcısı olarak yer aldığı
5 milyar TL tutarındaki kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu’ndan(
SPK) onay aldı.

Şirket, 3 Temmuz 2026’da SPK’ya yaptığı tertip ihraç başvurusunun onaylandığını 
duyurdu. İhraç, yönetim sözleşmesine dayalı yapıda, azami 5 yıl vadeli olacak ve
halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcıya satılacak.

Emlak Varlık Kiralama daha önce 31 Temmuz 2025’te SPK’dan, TTNET’in kaynak kuruluş
olduğu 5 milyar TL limitle, tertipler halinde, 1-60 ay aralığındaki vadelerde kira
sertifikası ihracına ilişkin onay almıştı. Söz konusu ihraç tavanı kapsamında yapılan
bu tertip başvurusu onaylandı.

 |  Tertip İhraç Belgesi |  
 |  Yapılan Açıklama Güncelleme mi? |  Hayır (No) |  
 |  Yapılan Açıklama Düzeltme mi? |  Hayır (No) |  
 |  Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi |  – |  
 |  Bildirim İçeriği |  
 |  Açıklamalar |  
 |

TTNET A.Ş.'nin kaynak kuruluş/fon kullanıcısı olarak yer alacağı ve şirketimiz tarafından yurt içinde 5.000.000.000,-TL (Beş Milyar Türk Lirası) ile sınırlı olarak, tertipler halinde, Türk Lirası cinsinden, 1-60 ay aralığındaki vadelerde ve Kira Sertifikaları Tebliği'nde (III-61.1) öngörülen Yönetim Sözleşmesine Dayalı kira sertifikası yapısına dayalı olarak, yapılacak kira sertifikası ihraçlarına ilişkin başvurumuz Sermaye Piyasası Kurulu'nun 31/07/2025 tarih ve 43/1363 sayılı kararı ile onaylandığı 04/08/2025 tarihinde duyurulmuştur.

Söz konusu ihraç tavanı kapsamında, şirketimiz tarafından TTNET A.Ş.'nin "Fon Kullanıcısı/Kaynak Kuruluş" olarak yer alacağı, yurtiçinde, Yönetim Sözleşmesine dayalı, azami 5 yıl vadeli, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcıya satılmak üzere bir adet 5.000.000.000 TL nominal tutarında kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na 03/07/2026 tarihinde yapmış olduğumuz Tertip İhraç Başvurumuz Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanmış olup, onaylı Tertip İhraç Belgesi ekte yer almaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.

  |

📎 Bildirim Ekleri

[📄Ek_1_OnayliTertipIhracBelgesi.pdfPDF](https://www.borsatek.com/kap-git/?u=aHR0cHM6Ly93d3cua2FwLm9yZy50ci90ci9hcGkvZmlsZS9kb3dubG9hZC80MDI4MzI4ZDlmNTJkZGRkMDE5ZjgzNDViYTQ2NWNmNA)
