En büyük halka arz tamam

En büyük halka arz tamam

Çinli e-ticaret şirketi Alibaba 21.8 milyar dolarlık halka arzı ile dünyanın en büyük halka arzı olarak tarihe geçti

A+A-

Çinli e-ticaret şirketi Alibaba 21.8 milyar dolarlık halka arzı ile dünyanın en büyük halka arzı olarak tarihe geçti. New York Borsası'nda gerçekleşen halka arzda hisse fiyatını hedef aralığın tavanı olan 68 dolarda belirleyen Alibaba’da halka arz büyüklüğü 21,8 milyar dolar oldu.

Şirketin hisseleri BABA koduyla işlem görmeye başlayacak. Uzmanlar fiyatın yükselebileceğini ileri sürüyor. Yıllık cirosu 300 milyar doları aşan Alibaba Group'un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Jack Ma, halka arza ilişkin son açıklamasında, "Küresel bir şirket olmayı umuyoruz, bu yüzden ABD'de halka açıldıktan sonra, Avrupa ve Amerika'da hızlı büyüyeceğiz. Bununla birlikte Asya'daki faaliyetlerimizi ikinci plana atmayacağız" dedi.

Şirket, 68 dolarlık hisse değeri ile piyasa değeri ise 167 milyar dolar ile en büyük rakipleri eBay ve Amazon'u geride bıraktı. Halka arza Goldman Sachs, Morgan Stanley, JP Morgan Chase, Credit Suisse Group, Deutsche Bank ve CitiGroup gibi isimler yer aldı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.