Endeks ilk seansı yükselişle tamamladı.

Endeks ilk seansı yükselişle tamamladı.

Endeks yukarı yönde kırdığı düşüş trendi desteği üzerinde yükseliş eğilimini devam ettiriyor.

A+A-

Güne yükselişle başlayan endeks ilk seansı %0,30 yükselişle 82.666 seviyesinden kapattı. Endeks güne güçlü bir başlangıç yapmasına rağmen, TL’deki değer kaybının devam etmesi nedeniyle kazançlarının büyük kısmını geri verdi. Bugün önemli bir veri açıklaması yok. Piyasalar Yunanistan’a ilişkin haber akışını takip edecek. Yurtiçinde döviz kurlarındaki yukarı yönlü baskı devam ediyor. 

Döviz kurlarında ve faizlerde aşağı yönlü eğilimler oluşmadıkça BIST’te yükselişlerin sınırlı kalması ve kısa vadeli satış baskının ağırlık kazanması beklenir. Haftaya yatay eğilimle başlayan petrol fiyatlarının yükseliş eğilimini devam ettirmesi BIST için negatif baskı oluşturabilecek bir diğer etmen olarak izlenmeye devam edilecek. Döviz kurlarındaki yükselişin devam etmesi ikinci seansta satış baskına neden olabilir.

Endeks yukarı yönde kırdığı düşüş trendi desteği üzerinde yükseliş eğilimini devam ettiriyor. Ortalamaların (50-200 günlük) birbirine yaklaşması kısa vadede endekste sert bir trend başlayacağına işaret ediyor. 50 günlüğün,200 günlüğü aşağı kesmesi (death cross) düşüş trendine, fiyatların 50 günlük üzerinde iki günlük kapanış yapması ve ortalamanın yönünü tekrar yukarı çevirmesi yükseliş trendi başlangıcına işaret edecektir.

Endeksin orta vadeli yükseliş trendine devam etmesi için 84.000 seviyesini yükselen hacimle yukarı kırması gerekiyor. Kısa vadede endeksin 80.500-83.800 arasındaki sıkışma eğilimini devam ettirmesi beklenmektedir. Kısa vadede endeks 82.000 desteği üzerinde tutundukça 83.500-83.800 aralığı hedef olmaya devam edecektir.

Bu desteğin aşağı kırılması durumunda sırasıyla 81.200—80.500 desteklerine doğru geri çekilmenin devamı beklenir. Gün içinde 82.000 seviyesine doğru oluşacak hareketler trade amaçlı alım, 83.500 seviyesine doğru oluşacak hareketler ise satış fırsatı olarak değerlendirilebilir. Saatlik periyotta kısa vadeli teknik göstergelerdeki negatif ikinci seansta satış Basksının artacağına işaret ediyor.


 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.